ELEVER BJÖD PÅ FILMPREMIÄR

Oskarshamn d15 juni 2016.

Premiären var förlagd till Sagabiografen där elever, lärare och andra som varit delaktiga i filmprojektet hälsade föräldrar och andra inbjudna välkomna. Det märktes också att skådespelarna var extra stolta när det var dags att se resultatet. -Vi har jobbart länge med filmen och är vi både glada och stolta när den är färdig, sa Hannah Wennerklint.

Hennes kompis Josephine Tar såg fram emot att få se filmen för första gången.

-Det var roligt att filmat känns bra att det är premiär, sa hon. Stoppa Spritsmugglarna tar upp ett allvarligt problem. Många säljer sprit till unga människor och syftet med filmen är att få stopp på langningen.

 

info@ffmp.se
SKOLPROJEKT 2015-16

INSPELNINGARNA har letts av SVEND-AAGE TJELL (DFF) som jobbar på skolan och som också är filmfotograf. -Alla har gjort ett fint jobb och vi är nöjda sa han.

ÅSA ALLVIN KARLSSON, som gestaltar en av spritsmugglarna, var glad över att filmen blev verklighet. -Det är nio elever som varit med i arbetet. De som inte har filmat har jobbat med annat, sa Åsa Allvin Karlsson, som inte haft något emot att spela en av filmens "Skurkar". -Någon ska ju göra det och det har gått bra, skrattade hon.

SAGABIOGRAFENS föreståndare Alexander Tobiasson gladde sig över att bion fick visa en lokalproducerad skolfilm. -Det är verkligen roligt. För mig var det självklart att säga ja när vi fick frågan, sa han.

TEXT JOHAN WINSELL. / FOTO PER HAMMERVIK. OT.